De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
platteland.limburg.be

A tot Z (Goedgekeurde projecten)

Bezoek aan de deelnemende plattelandsdorpen

Dorp aan Zet

'Knap gedaan. In 2 jaar tijd 8 lokaal gedragen actieplannen en 8 quick wins gerealiseerd. Daarnaast een sterke basis gelegd voor het uitwerken van het provinciale dorpenbeleid.' Dit hopen we te horen eind 2019 na de realisatie van het project "Dorp aan zet". Na de vaststelling dat er in de kleinere Haspengouwse gemeenten vaak weinig voorzieningen zijn, willen we na een analyse van lokale cijfers, beelden en onderzoeken, aftoetsen bij de inwoners of er inderdaad missing links zijn.
We willen intensief met bewoners samen werken aan een actieplan met een duidelijke richting voor de toekomst van het dorp. Hieruit wordt een eerste quick win/actiepunt nog tijdens de projectperiode samen met bewoners uitgevoerd.
De 8 Haspengouwse dorpen die meewerken aan "Dorp aan zet" zijn Kerniel (Borgloon), Hendrieken-voort (Borgloon), Buvingen (Gingelom), Mechelen-Bovelingen (Heers), Teuven (Voeren), Genoelselderen (Riemst), Kanne (Riemst) en Sint-Truiden (Gelinden). Op initiatief van de provincie Limburg werken Stebo en Innovatiesteunpunt samen met de bovengenoemde dorpen en gemeentebesturen om 'Dorp aan zet' te realiseren.

Promotor: Provincie Limburg