De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
platteland.limburg.be

Nieuwe projectoproep LEADER Haspengouw

maandag, 18 december 2017

De Plaatselijke Groep Haspengouw, een onderdeel van het Europees programma voor Plattelandsontwikkeling, heeft een nieuwe projectoproep voor de thema’s ‘Leefbare dorpen’, ‘Bodem- en waterbeheer’ en ‘Landbouw- en natuureducatie’ gelanceerd.
Via deze projectoproep kan 407.000 euro aan nieuwe projectsubsidies worden toegekend binnen het Leadergebied Haspengouw.

“De projectoproep van LEADER staat open voor zowel kleinschalige als grotere projecten. De enige voorwaarde is dat de aanvraag een duidelijke hefboomwerking bevat die het lokaal economisch en maatschappelijk weefsel op het platteland versterkt, de levenskwaliteit verbetert en bijdraagt tot een gediversifieerde plattelandseconomie”, aldus gedeputeerde en voorzitter van de Plaatselijke Groep Haspengouw Inge Moors.

Plattelandsactoren die binnen LEADER aan de slag willen gaan, krijgen via de nieuwe projectoproep de kans om een project in te dienen. De indieningstermijn voor projecten loopt tot 14 februari 2018. Goedgekeurde projecten kunnen tot 65% van de projectkost laten financieren en zullen op 1 januari 2019 van start kunnen gaan.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.