De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
platteland.limburg.be
  • Start
  • Nieuws
  • Nieuwe investeringen in Haspengouws platteland

Nieuwe investeringen in Haspengouws platteland

maandag, 02 juli 2018

De Plaatselijke Groep LEADER Haspengouw heeft vorige week zes nieuwe plattelandsprojecten goedgekeurd. De projecten verbeteren de leefbaarheid, de bodemkwaliteit en breiden het aanbod van landbouw- en natuureducatie in het gebied verder uit. Deze projecten zijn goed voor een investering van 695.000,00 euro. Europa, Vlaanderen en de provincie Limburg nemen samen 65 % van de kosten voor hun rekening.

De Stad Tongeren investeert met het project Belevingsvolle Kevie in de beleving en de veiligheid van het natuurgebied De Kevie. Er zal een brug  over de Jeker worden gelegd en de oevers worden heringericht met zit- en rustbanken.

Imkervereniging Halen en Omstreken vzw zet met het project Panoven een educatieve bijenstand op om de bijenteelt onder een ruim publiek bekend te maken en zal een bijenweide met kweekkasten aanleggen, een pad met belevingselementen, een bijenhotel en leslokalen installeren.

In STEMmig boeren ontwikkelt vzw Plattelandsklassen educatieve lespakketten om de hedendaagse landbouw te verwerken in de lessen wetenschap en techniek van het lager en secundair onderwijs. De land- en tuinbouwers krijgen extra ondersteuning om leerlingen uit het buitengewoon basisonderwijs te ontvangen.

UHasselt bestudeert met het project Levenslang wonen in Zuid-Limburgse dorpen de vergrijzings- en vereenzamingproblematiek van oudere bewoners in Gingelom, Nieuwerkerken en Borgloon om ouderen langer in hun vertrouwde omgeving te laten wonen.

ECO² vzw zal in het project Koolstofcirkels in Haspengouwse land- en tuinbouw onderzoek doen of het verwerken van houtsnippers afkomstig van plantages en boomkwekerijen in de bodem specifieke problemen, zoals erosie,  kan aanpakken in akkerbouwpercelen.

En in Nieuwerkerken tot slot wordt via het project Ontmoetingsplekken als hefboom voor sociale cohesie in kleine dorpskernen een multifunctioneel ontmoetingsplein met groen, petanquebanen en verharding aangelegd om de schoolomgeving, het buurthuis en de hoogstamboomgaard aan elkaar te verbinden.

Een uitgebreide projectbeschrijving vind je op de pagina Projectrealisaties.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Nieuws
  • Nieuwe investeringen in Haspengouws platteland