De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
platteland.limburg.be
  • Start
  • Nieuws
  • Meer dan half miljoen euro voor nieuwe projectoproep

Meer dan half miljoen euro voor nieuwe projectoproep

donderdag, 16 maart 2017

De Plaatselijke Groep Kempen en Maasland, een onderdeel van het Europees programma voor Plattelandsontwikkeling, heeft vorige week een nieuwe projectoproep voor de thema’s ‘Leefbare dorpen’, ‘Bodem- en waterbeheer’ en ‘Landbouw- en natuureducatie’ gelanceerd. Via deze projectoproep kan 550.000 euro aan nieuwe projectsubsidies worden toegekend binnen het Leadergebied Kempen en Maasland.

 “Met de nieuwe oproep geven we het Limburgse platteland volop nieuwe ontwikkelingskansen. We zetten in op de versterking van onze dorpsgemeenschappen en geven landbouwers de mogelijkheid om met innovatieve technieken aan de slag te gaan. Zo we willen de kloof tussen de landbouwer meehelpen verkleinen en de plattelandsgebruiker door belevingsvolle en educatieve activiteiten ondersteunen”, verduidelijkt gedeputeerde en voorzitter van de Plaatselijke Groep Kempen en Maasland Inge Moors.

Plattelandsactoren die binnen LEADER aan de slag willen gaan, krijgen via de nieuwe projectoproep de kans om een project in te dienen. De indieningstermijn voor projecten loopt tot 6 juli 2017. Goedgekeurde projecten kunnen tot 65% van de projectkost laten financieren en kunnen ten vroegste op 1 januari 2018 van start gaan.
“De projectoproep van LEADER staat open voor zowel kleinschalige als grotere projecten. De enige voorwaarde is dat de aanvraag een duidelijke hefboomwerking bevat die het lokaal economisch en maatschappelijk weefsel op het platteland versterkt, de levenskwaliteit verbetert en bijdraagt tot een gediversifieerde plattelandseconomie”, besluit gedeputeerde Inge Moors.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.
  • Start
  • Nieuws
  • Meer dan half miljoen euro voor nieuwe projectoproep