De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
platteland.limburg.be

A tot Z (Goedgekeurde projecten)

de soepmobiel

Soep als bindmiddel

In de gemeenten Bree, Neerpelt, Overpelt en Hechtel-Eksel, richt de sociale werkplaats de Biehal dorpsrestaurants in waar iedereen terecht kan voor een gezonde en gevarieerde maaltijd. Deze dorpsresto’s verlagen de drempel naar hulp- en dienstverlening, sensibiliseren, informeren en bevorderen de ontmoeting tussen verschillende mensen uit de samenleving.
Ondanks de positieve ervaringen met dorpsrestaurant stellen de projectpartners vast dat een deel van de bevolking moeilijk bereikbaar is.

Via het project "Soep als bindmiddel’ wil vzw De Biehal STC het aanbod aan dorpsrestaurants vergroten en nieuwe samenwerkingsverbanden opzetten waarin het CAW, lokale OCMW’s en lokale plattelandsactoren betrokken zijn.

Ook word ingezet op het inrichten van mobiele ontmoetingsplaatsen aan de hand van een soepmobiel
Daarbij wordt zelfgemaakte soep ingezet als een innovatief communicatiemiddel om sociaal geïsoleerde groepen in de plattelandsgemeenten te bereiken. Er worden bruggen geslaan met andere organisaties en duurzame samenwerkingsverbanden opgestart om zo armoede als multi-dimensionele problematiek aan te pakken.

Promotor: vzw De Biehal STC