De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
platteland.limburg.be

A tot Z (Goedgekeurde projecten)

Kinderen op buitenactiviteit van boerderij

STEMmig boeren

Met het project STEMmig boeren willen een STEM-gericht aanbod ontwikkelen voor leerlingen van het zesde leerjaar LO, het eerse jaar SO en voor leerlingen van het buitengewoon basisonderwijs. Voortdurende wetenschappelijke en technologische innovatie vraagt om wetenschapsonderwijs dat jongeren uitrust met de nodige vaardigheden.
Tot deze vaardigheden behoort het kunnen oplossen van een real-world probleem door flexibel gebruik van kennis uit de verschillende STEM-disciplines (Science, Technology, Engineering en Mathematics).

Vanuit deze vaststelling roept Europa leerkrachten lager en secundair onderwijs op tot meer aandacht voor wetenschappen en techniek waarbij de link met een authentiek probleem heel duidelijk is. Leerkrachten zijn op zoek naar uitdagende leeromgevingen, een land- of tuinbouwbedrijf is zo’n rijke STEM-omgeving.
Binnen dit project worden minstens 10 AgroSTEMevenementen (doelgroep 6e leerjaar en 1e middelbaar) en 10 initiatieven STEMmig beleven (doelgroep BO) georganiseerd op verschillende landbouwbedrijven in samenwerking met de deelnemende gemeentes en scholen. Voor uitbaters van het bedrijf worden vorming en promotiemateriaal voorzien.

Promotor: Landelijke Gilden Boerenbond