De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
platteland.limburg.be

A tot Z (Goedgekeurde projecten)

Eetcafé in de kapelanij

Eet lokaal, denk globaal als motor voor plattelandsontwikkeling

Het project "Eet lokaal, denk globaal als motor voor plattelandsontwikkeling" focust op een aantal kansen die het platteland biedt en hierdoor gelijktijdig oplossingen aanbrengt voor een aantal pijnpunten.
Om deze kansen en oplossingen tot stand te brengen, wordt getracht om via de voordelen van een project rond korten keten te werken.
Op een akker van een plaatselijke biologische landbouwer worden groenten en kleinfruit geteeld door een biologische tuinder die dan, aangevuld met andere lokale producten van land- en tuinbouwers, worden gebruikt in een plaatselijke nog op te starten horecazaak, die beoogt om deels bepaalde kansengroepen te werk te stellen.
Op een deel van diezelfde akker worden volkstuintjes aangelegd.

Het gebruiksklaar maken van een deel van de akker voor de volkstuinders en hun ondersteuning en die van de land- en tuinbouwers die lokale producten gaan voortbrengen, is de taak van het gemeentebestuur van Zutendaal, dat als copromotor optreedt.
Het verbouwen en inrichten van het eetcafé/brasserie in de kapelanij en het vermarkten van de lokale producten is de verantwoordelijkheid van de v.z.w. Stijn, die promotor is.
Tussen de promotor en de copromotor zijn een aantal partners actief, die samen met sociale tewerkstelling als smeerolie het project inhoud moeten geven en draaiende houden.

Promotor: Stijn vzw